Снимка: БГНЕС

Политици наистина са били подслушвани от ДАНС и Държавна агенция "Технически операции", потвърди вицепремиерът и служебен вътрешен министър Бойко Рашков пред БТА.

Коментарът му е по повод изнесената информация от Атанас Атанасов от "Демократична България", че това се е случвало около парламентарните избори на 4 април. Според Атанасов са били подслушвани включително и водачи на парламентарни листи.

Вътрешният министър Рашков твърди още, че има информация, според която в момента момента в ДАНС се унищожават материали по случая.

От Агенцията за държавна сигурност обявиха вчера, че са започнали проверка по сигнала за подслушванията. Софийска градска прокуратура също се е самосезирала и прави проверка по случая.

Не отговаря на истината твърдението, че в прокуратурата има образувано досъдебно производство срещу служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Рашков заяви, че срещу него имало образувано дело в прокуратурата след публикация в медиите, в която се твърди, че той и зам.-шеф на ДАТО готвят "Бръмбаргейт 2".

„Вярвам, че е в интерес на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространението на неистини и "фалшиви новини", посочва Сийка Милева.

По отношение на твърденията за подслушване на политици СГП се е самосезирала и е изискала НБКСРС, в чиято компетенция е, да извърши проверка относно политическите коментари за нарушения при прилагането на СРС, каза още Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase