Снимка: Pixabay
fallback

Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) ще извърши проверка на всички процедури по искане, разрешаване и прилагане на СРС в Държавна агенция "Технически операции", Държавна агенция "Национална сигурност", Главна дирекция борба с организираната престъпност и Дирекция "Вътрешна сигурност" към Министерство на вътрешните работи, съобщиха от бюрото на сайта си.

Oще по темата

Те са имали извънредно заседание след множеството материали в медиите за незаконно подслушване, както и разпореждане на наблюдаващ прокурор към Софийската градска прокуратура.

Националното бюро ще извърши проверка и за законосъобразното съхраняване и унищожаване на информацията, получена чрез СРС, съгласно чл. 31, ал. 3 от Закона за специалните разузнавателни средства, посочват още от бюрото, което е председателствано от Пламен Колев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Бау

преди 2 години

М,а,т,р,я,л,а е много лош. Трябва да има такива хора, но:1. Да са много малко 2. Да се занимават с опазване само на реда, а не да се занимават с личните взаимоотнишения на хората.

7

Бау

преди 2 години

Спецслужбите имат изключителни и неправомерни права. За съжаление техните тайни са толкова плитки, че всеки може да ги отгатне, ако малко си напъне мозъка. Назряла е много лош. Каквито са на Борисов, такива са и на БСП. Няма никаква разлика.

6

Бау

преди 2 години

До 6Да се забранят за всички, не само за политици.

fallback