Снимка: БГНЕС
fallback

Част от кадровите промени, които служебното правителство прави в администрацията, са наложителни, като пример за това е смяната на областните управители, коментира зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред bTV.

„ГЕРБ, да се изразя на малко по-свободен език, пищят от тези кадрови промени. Да им напомня, че през 2009 г. те направиха тотална чистка на държавната администрация, администрацията, която осигури влизането на България в НАТО и ЕС – ГЕРБ я изчисти“, подчерта той.

Oще по темата

ДПС следят процесите, като по думите му „има и реваншизъм, но има и някакви по-скрити интереси“.

„Не е тайна, че министрите от икономическия екип са от кръга „Капитал“. Те са с прекрасно образование, с прекрасни знания, но едно наум имаме. Принадлежността към този кръг води до определен тип действия, които не са съвсем чисти“, заяви Цонев.

Той цитира почетния лидер на партията Ахмед Доган, който в нощта на парламентарните избори през 2009 г. заявява: „За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката“.

„Имахме ли в предишния парламент партия „Мутри вън!“, президентът каза ли преди почти една година мутрите да бъдат изхвърлени от политиката? Защо се сетиха 12 години след думите на д-р Доган да говорят за мутрите в политиката? ГЕРБ беше промотиран от Иван Кръстев и Иво Прокопиев по това време, когато д-р Доган предупреждава, че това ще доведе до мутризация на политиката“, коментира Йордан Цонев.

Според него управлението на ГЕРБ е довело до мутризация на политиката в България

„Доведе до употреба на държавния апарат за нуждите на една партия, до срастването на една партия с държавата. Защо бяха тези протести, защо искат смяна на този модел? Партията на Христо Иванов се позиционира като партия на протеста и на новото – тези хора доведоха ГЕРБ на власт, ГЕРБ е политически продукт на Иван Кръстев и Иво Прокопиев. Къде бяха тези хора, когато ДПС през 2013 г. свали ГЕРБ от власт – бяха на улицата и върнаха ГЕРБ на власт. Не само върнаха ГЕРБ на власт, но и направиха още нещо – участваха в следващото управление на ГЕРБ“, подчерта Йордан Цонев.

„ДПС не би подкрепило нито един партийно-коалиционен кабинет. ДПС би подкрепило единствено програмно-експертен кабинет, зад който застава мнозинство в НС, което има програма с национални цели“, заяви Йордан Цонев и напомни, че още от 2017 г. Ахмед Доган е говорил за експертна формула в управлението и сега вече и другите политически лидери узряват за тази идея – а служебното правителство в момента „има интересна формула“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Да

преди 2 години

Така беше и държанвата тръгна напред.Сега след изборите отново трябва да се прочисти от назначенията на Фигурантското правителство.

54

Анонимен

преди 2 години

Правителствата обслужват бизнес-интересите на едрия капитал. Проблемът е в българския бизнес, който изнася парите си в офшорни сметки и НЕ ИНВЕСТИРА В ПРОИЗВОДСТВО В БЪЛГАРИЯ. ДА СЕ ОБВИНЯВАТ ПАРТИИТЕ Е РЕЗОННО, ЗАЩОТО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ РАБОТЯТ ЗА ПЕЧАЛБА ЧРЕЗ ТЪРГОВИЯ С ВЛАСТ.

53

дядо йоцо

преди 2 години

Всички престъпни деяния от началото на прехода досега са свързани с ДОГАН и неговата шайка,не го ли разбрахте българи!?ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ И ВЛАСТ !!В дъното е едно посолство,което ни прави бъркотията !Не е турското.

fallback