Снимка: БГНЕС
fallback
Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност е полицейското насилие по време на протестите, провели се миналото лято. Това става ясно от съобщение в секцията за правна информация на сайта на Министерския съвет, предаде Bulgaria ON AIR
 
В него се посочва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов заради нарушаване на основни принципи за работа в МВР, които се изразяват в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.
Oще по темата
 
По време на протестите са били допуснати грешки от организационен и тактически порядък. 
 
Визират се действията на 2-ри септември, когато имаше ескалация на напрежението между органите на реда и протестиращите. Тогава бяха допуснати сблъсъци, при които са пострадали хора с агресивно поведение, но също така и мирно протестиращи граждани и журналисти.
 
В правителственото решение от петък е посочено, че главният секретар на МВР, е пряко отговорен за настъпилите вредни последици. Още в петък вечерта президентът подписа указа за освобождаването на Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 2 години

А затвор кога?За такива първо затвор, съд и ако може още обвинение - в описания ред разбира се!

103

1

преди 2 години

До Майора,а зависимостта на тиквата,за нея защо не пишеш,пашата ,каратиста,свинаров/домузчиев/и още много известни мутри,от тях,кой е зависим,а с божков,беше изпушил само "една"пуричка,даже на срещата,и индивида с каскета,беше на масатаа,Радев не е пушил,нито една пуричка с божков

102

Анонимен

преди 2 години

Насилието на полицаите в нощта на 2-и септември е основната причина за отстраняването на ИИ. Втората причина е прocтaщинaтa на Иванов и Ханджиев по време на връщането на колите от провинцията- оставиха ги на полето Третата: гл.секретар ръководи професионалната дейност на МВР. ИИ тичаше с Гешев из страната вместо да си гледа работата. Съмнявам се, че ИГ е инициатор на акцията в защита на Ив.Иванов. Да си ходи!

fallback