Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ГЕРБ Тома Биков нападна отново избора на нов шеф на НАП и попита дали Васил Божков има участие в служебното правителство.

"Нормално е да бъдат сменени политическите екипи, но назначението за директор на НАП на Румен Спецов е абсолютно скандално и необяснимо, никой все още не носи отговорност за него. Ние бяхме длъжни да го посочим", заяви той пред БНР.

Биков посочи, че въпросът му към президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев е кой е предложил Спецов за шеф на приходната агенция. "Има ли участие на Васил Божков в това служебно правителство?", попита той и посочи, че новоназначеният директор на Агенция "Митници" Павел Тонев е от времето на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
"Няма парламентарен контрол и затова наш ангажимент е да осъществяване някакъв контрол върху служебното правителство", каза още Биков.

Той подчерта, че критиките на ГЕРБ към кадровите промени в институциите не са заради това, че има скандални назначения.

"Изтичането на данните от НАП е хакерска атака, за която вече има заподозрени и повдигнати обвинения. Това може да се случи във всяка държава и се случва", заяви Биков в отговор на въпрос за случилия се по време на управлението на ГЕРБ и директор на НАП Галя Димитрова теч на лични данни от Агенцията за приходи.

Бившият депутат от ГЕРБ определи като неправилно твърдението, че Стамен Янев - началник на Агенцията по инвестиции, е от ГЕРБ, като уточни, че той е бил назначен по времето на управлението на Бойко Борисов, но като представител на Движение "България на гражданите". 

Коментари Напиши коментар

58

Бг рап

преди 4 седмици

Ето идва - бичето

57

хайде

преди 4 седмици

на село,стига си ревал да не идешш....

56

СТАРИ НОМЕРА

преди 4 седмици

СЕГА ЩЕ ИЗГЪРМИ ПАК НЕКОЯ БАНКА ....ИЛИ СМЕТКА ОТ "НАП"....ХА,ХА,ХААААААААКРИЙТЕ ПАРИТЕ МОМЧЕТА!!!РУНДЬО , НЕМА ПАРИ ЗА ИЗБОРНИТЕ МАРАТОНИ...!