Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Редовният парламентарен контрол в петък за малко да се провали.

Въпреки че има доста въпроси към министрите в оставка, те бяха представили уважителни причини да отложат участието в петъчния контрол, който ще и последният за 45-ото Народно събрание.

Георги Свиленски от БСП обаче предложи депутатите да ги задължат да се явят в НС и да отговарят на въпросите им.

Предложението му беше прието и шефката на НС Ива Митева обяви, че министрите в оставка ще бъдат уведомени за решението на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

ПроСоТо

преди 2 години

До 123Признавам,че не съм следил нещата.но:..-КАК НС "освободи" МС?НЕ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА САМИЯ "министър-председател"?!Ако не е подавал оставка Мутрьо значи,че е бил УВОЛНЕН!..А дали е така?Освен това:-В оставка са,но ПРОДЪЛЖАВАТ да РАЗХВЪРЛЯТ ПАРИ и да се ползват с всички възможности,които им дава властта!!!Е?!?!Има ли я Боковата Хунта,или не?..В оставка ли са,или не?!освен това:-Решенията на НС имат силата НА ЗАКОН ЗА ВСИЧКИ!БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА "в управлението",или просто гр

72

123

преди 2 години

До просотоАми те Народното събрание без да се съобразява с конституцията освободиха МС. Аз поне не знам да са гласували за отмяна на това решение. Гласуваха също так в разрез с конституцията мораториум върху дейността на правителството. Решението за освобождаване на МС не е оспорвано в КС. След като са го освободили как ще задържават да се явява в НС?Тия са такива калинки, че само правни безумия сътворяват.

71

Анонимен

преди 2 години

До Каша - точно това е целта, за да може правителството на Радев да подготви почвата за негова еднолична диктатура... дано не съм пророк, че тогава Тиквун ще ни се види като песен...

fallback