Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Тома Биков от ГЕРБ призова президентът Румен Радев да даде третия мандат за съставяне на правителство на „Демократична България“.

Според него само тази политическа сила може да състави кабинет.

Oще по темата

„БСП и останалите партии ДПС и ИМВ няма да са в състояние да направят това. Нека се направи този последен опит. Ако те не могат да направят това или се отказват по някаква причина, защото са си променили мнението, час по-скоро да връщат мандата и да отиваме на избори. Всеки загубен ден, а в момента, единственото, което правим е да губим време, струва много трудности и пари на българските граждани. Нека помислим малко и за тях, защото в последния един месец ние мислим само за себе си, а не бива“,коментира Биков.

Той призна, че ГЕРБ -СДС могат да обмислят дали да подкрепят правителството на ДБ, когато видят програмата и структурата на евентуалния кабинет.

Биков обвини президента Румен Радев в предизвикване на политическа криза.

Според него цялата отговорност в момента пада върху държавния глава, който бил един от факторите, довел до тази патова ситуация.

„Отговорността е изцяло на президента и тя не е от днес. Той е един от факторите, които доведоха до тази патова ситуация, която ще бъде платена от всички граждани. Този човек от една година се опитва да предизвика политически криза. Успя. Сега да бъде така добър да съдейства, за да не стигнем и до конституционна криза, защото има такъв потенциал", каза още Тома Биков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Пацо

преди 2 години

И какво стана сега? Служебен кабинет вместо някаква тъпотия с ДБ

65

Анонимен

преди 3 години

Демократична България е единствената партия която се държи адекватно в този парламент и хората го виждат. Имат реални шансове на следващите избори да са 2ра и дори 1ва политическа сила. Точно за това не трябва да приемат мандат за правителство.

64

помнещ

преди 3 години

Верно ли бе ГЕРБЕРЧЕ? Та да я ползвате като патерица,както ползвахте тия,дето българина НЕ ГИ ДОПУСНА В ПАРЛАМЕНТА? Ама ти си много нагъл и хитър като вожда си бре? Бягате от СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ А?! Що бре? Щото има право да ви разкрие и извади на показ ,кирливите ризи,след 12 г ДЕРИБЕЙСТВО? И ревете с вожда си и искате КАБИНЕТ НА ВСЯКА ЦЕНА? Уж "загрижени" за държавата? А не целите ли,ПАК НИКОЙ ДА НЕ ВИ РАЗСЛЕДВА ФИНАНСОВО? ТАЗИ СВЪРШИ! ЩЕ БЕРЕТЕ ЯДОВЕ<ДО УНИЩОЖАВАНЕТО ВИ!!!-:)))

fallback