Снимка: БГНЕС, архив

Общ преглед

Както и обяви лидерът им Слави Трифонов, номинираният за премиер на ИТН Антоанета Стефанова върна връчения й мандат от президента Румен Радев за съставяне на правителство.

"Господин президент, от партия "Има такъв народ" ясно заявихме, че няма да влезем в коалиция с партиите на статуквото и няма да участваме в безпринципни коалици", заяви Стефанова преди да върне мандата.

Още по темата
"Именно в кризи като днешната България се нуждае от редовно и ефективно правителство. Разбирам и вашите мотиви, защото устойчиво правителство не може да бъде съставено на базата на безпринципни коалиции", заяви от своя страна държавният глава, след като прие папката с върнатия мандат.

"Обществото ни от години очаква Народното събрание да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Решенията на българския парламент трябва да бъдат взети независимо от изпълнителната власт. Наред с всички предложения, разглеждани в НС, липсва най-важното – правителството в оставка продължава да не внася актуализация на бюджета, което продължава да лишава българските пенсионери от подкрепа", заяви Румен Радев.

В този случай предстои президентът да връчи мандат на трета партия по негов избор. Ако и този опит не сполучи, държавният глава трябва да разпусне народното събрание и да назначи служебен кабинет, който да подготви България за предсрочни парламентарни избори.

Коментари Напиши коментар

373

Не гласувайте!

преди 8 месеца

До ала-бала!Подиграват се с народния вот! Празни надежди само и отново БКП-ДС или Турция!

372

сами не можем

преди 8 месеца

Управляват ни отвън. Чакаме само месии да ни спасяват!Най-добре ДПС-Турция!

371

некадърници!

преди 8 месеца

До Хлесно се избират а трудно управляват!