fallback

В парламента депутатите приеха ключови промени в Изборния кодекс. На второ четене народните представители приеха да сменят състава на Централната избирателна комисия (ЦИК), да премахнат ограничението за секциите в чужбина, а вотът в България да става основно с машини.

Oще по темата
"Това са форсмажорни обстоятелства. Във вторник в правна комисия ГЕРБ-СДС не гласувахме, защото искахме да видим какво се случва, кой за какво ще гласува и какви коалиции се правят. А ние винаги сме обвинявани, че пречим и затова решихме да не пречим", заяви в ефира на "България сутрин" депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

Той коментира промените в Изборния кодекс.

"Вчера се гласуваше революционно законодателство на коляно, ние реално гласуваме за пиратски кодекс, който не е точно закон. Изборите бяха честни, никой не е казал, че не бяха, тоест Изборният кодекс, който имаме работи. Не виждаме защо се правят прибързани промени, които са в разрез с Венецианска комисия и препоръките от ЕС", категоричен беше Чолаков.

По думите му "някой бърза, защото трябва да се свърши някаква работа".

"Хвърли се прах в очите на избирателите със сменянето на състава на ЦИК. Смятам, че досегашният модел работеше", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 2 години

*** *** - ***.RU17.CLUB

25

Анонимен

преди 2 години

Герб - ама моля ви се, как ще гледате как се броят бюлетини и правят недействителни за другите партии ... не е коректно някак.

24

Анонимен

преди 2 години

Къде Герб се бърка в изборите, работата на ГЕРБ е да бачкат, а за неща като избори си има други избраници.

fallback