Снимка: МС

На заседанието на МС в оставка утре ще бъде взето решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас.

„Туроператорите искат да знаят как ще премине сезонът. Утре ще приемем удължаването на извънредната епидемична обстановка, за да могат да важат всички мерки и хората да имат яснота", каза премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща с туроператори.

Още по темата

Според министъра на туризма в оставка Марияна Николова страната ни е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

Министерството на туризма ще представи единен протокол за пристигане в страната, който ще бъде съгласуван с всички здравни власти.

„Правилата за влизане в страната ни трябва да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те трябва да са в помощ на българския туризъм. В страната ще се влиза по три начина. Първият – с ваксинационен сертификат. Вторият начин ще бъде влизане чрез отрицателен PCR или сертифициран антигенен тест. Третият възможен начин ще бъде чрез документ за преболедуване през последните 6 месеца”, обясни здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase