Снимка: архив, БГНЕС

Гърция е готова с изискванията към чуждестранни туристи. Въвежда се строг протокол по спазване на мерките в туризма, като всички работещи в сектора се ваксинират.

Гръцкият министър на туризма съобщи пред медиите за утвърден протокол по приемане на туристи това лято. Според министър Харис Теохарис се изисква сертификат за ваксиниране или отрицателен ПСР тест, предаде БНР.

Още по темата

На границата властите ще прилагат бърз тест за коронавирус. Осигурени са специализирани хотели за туристи, които евентуално покажат симптоми на заразяване.

От първите дни на април започва масово ваксиниране на работещите в туризма, за тази цел са осигурени достатъчно дози,съобщиха от здравното министерство.

Официално Атина посочи, че туристическият сезон ще стартира от 14 май, а при подобрена епидемиологична обстановка е възможно и по-рано, според министър Теохарис.

В рамките на идеята „острови без COVID-19“ нидерландска туристическа агенция провежда експеримент с 200 туристи. Те могат да посетят от 12 април остров Родос, като се настаняват в 5-звезден хотел. Нямат право да напускат хотела. Цената е почти три пъти по-ниска от реалната. Вече има над 5000 желаещи да почиват на остров Родос дори и с ограничения.

 

Коментари Напиши коментар

48

320

преди 1 месец

Харесва ми Гърция, морето е чисто, храната е вкусна, обслужване супер,но с тези техни изисквания, тестове,да няма теглич,да не пуша в колата, постоянно нови и нови критерии, затова и тази година ще съм си на нашето море.

47

Анонимен

преди 1 месец

Браво. Мерките им са адекватни,защото техните хотели не са построени с пари от ,,куфарчета,,.

46

Сата НАТО

преди 1 месец

до 45

О, бъди уверен, че много ще страдат.

При тези условия едва ще вържат сезона и няма да видят една стотинка бакшиш.