fallback
Хаосът на политическата сцена у нас продължава. Очакват ли ни предсрочни избори? Каква ще бъде картината в резултатите, ако се стигне до тях? 
 
"ИТН анонсираха връщането на мандата няколко пъти. В един шоу стил нагнетиха напрежението и накрая направиха един хубав скеч, това е пиарски добре отиграно. Не знам колко е добре държавнически. Те са приели, че политиката е шахмат и сега играят партията си добре. Големият въпрос е дали това ще се хареса на хората или не", заяви директорът на "Галъп" Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че Трифонов е очаквал да излезе на първо място на тези избори. Но категорично ИТН не изглеждат много готови за това управление. 
 
"Ходът с шахматистката е по-скоро пиарски ход. В политиката има много по-важни качества от това да си умен. В политиката се иска комбинативност, дебелокожие, опит и издръжливост. Не е достатъчно да знаеш много езици и да имаш такова образование. Какво имаме - от едната странае пожарникарят с жълтата тениска, а от другата - световната шампионка по шахмат. Много хора ще си кажат кой от двата свята е излишен. И това е добро позициониране от страна на Слави Трифонов", добави още Симеонов.
Oще по темата
 
Той е на менние, че в публичното пространство има едно клише, че президентът много държи на служебно правителство, но не е сигурно, че е така. Първанов коментира, че изборът за трети мандат на Радев зависи от това дали той иска да има правителство или не.
 
"Ще има битка на интерпретации. Едната интерпретацията е, че Трифонов получи шанс, получи възможност за мажоритарен мандат, за мнозинство, и заради един свой каприз ще ни прати на избори през лятото. Другата интерпретация ще бъде тази, която той каза снощи и тя е доста искрена - "Не събрахме достатъчно подкрепа и изпадаме в политическа зависимост", подчерта Първанов.
 
Според него от "Изправи се! Мутри вън!" биха се радвали да има правителство, тъй като са близо до бариерата. Той коментира, че в момента най-логичното нещо е мандатът да се даде на БСП. 
 
"Всичко останало представлява шахмат, а на президента не му се играе", заяви той. 
 
Той допълни, че след такива избори, тези с висок резултат, продължават да се издигат, а тези, които са показали нисък - потъват. В този вариант БСП не е в изгодна позиция.
 
По отношение на евентуални нови избори, Първанов е категоричен, че ще има изненади. 
 
"Слави Трифонов и ДБ ще имат повече гласове. Тук започват големите въпросителни - дали "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе, какво ще стане с БСП. След едни нови избори много задръжки ще паднат, защото партиите ще кажат - няма да ходим на следващи избори", категоричен е той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

Махай Борисов 1

преди 3 години

Партиите на НЕДОВОЛНИТЕ, могат да направят Правителство САМО с участието на БСП.При нови избори, САМО след ДВА месеца, Борисов и турците пак ще вземат властта.Искам да Попитам Слави Трифонов и партия "" Има такъв народ""- за какво дойдоха ??? Да махнат БОрисов и АРАБСКИТЕ маски и да ОЗДРАВЕЯТ българите и да имат РАБОТА и Пари ?? Или дойдоха само да ГУБЯТ времето на избирателите ???

242

Махай Борисов 2

преди 3 години

За ДПС гласуват турските МАФИОТИ. След 1990 г, турските мафиоти от ДПС не са имали по- малко от 10 % от гласовете на изборите. Българите гласуват за РАЗЛИЧНИ партии, но Турски ШПИОНИ и МАФИОТИ, винаги си гласуват за ДПС..А за *** БОрисов и ГЕРБ гласуваха разни турци и Крадци и Измамници в Данъчното, Митнциата и Полицията.. Турците са във властта и дори и така наречените Патриоти НЕ можаха да ги ИЗГОНЯТ, щото *** Борисов ГЕРБ подкрепя турците.

241

Махай Борисов 3

преди 3 години

Така че, колкото и избори да има, турците ВИНАГИ ще влязат в парламента и БОрисов с партията му ГЕРБ. За да НЕ влязат в парламента- ГЕРБ и ДПС, трябва да ЗАКРИЯТ тая турска партия- ДПС и да ИЗГОНЯТ всички турци и мошеници на Борисов от Данъчното , Митницата и Полицията. Тия пак ще ходят да ГЛАСУВАТ, щото си ВЗИМАТ заплатите..

fallback