Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът в оставка Бойко Борисов определи като бягане от отговорност решението на ИТН да върне мандата за съставяне на правителство. В мотивите си лидерът на ИТН Слави Трифонов посочи, че политическата сила нямала достатъчно депутати, за да управлява, въпреки че останалите партии в НС декларираха подкрепа за кабинет на ИТН.

Oще по темата

„Имат шанс да направят правителство. Никой не ги кара да бягат от отговорност, да са страхливци. Това се казва политически страхливци. Защо не може със 165 депутата да управлява, иска 240. То и Тодор Живков не е имал толкова, имало е БЗНС и други малки партии. Има коалиционни парти, но носиш цялата отговорност“, каза Борисов.

„Не знам как българите считат, че е редно с генерално пълномощно да се управлява, защото, ако Антоанета Стефанова е премиер, ще ходи за всяко нещо да пита депутата Трифонов. Ето това е бягане от отговорност“, отсече още той по повод номинацията на шахматистката за премиер от страна на Слави Трифонов.

„Когато от телевизионния екран си говориш каквото си искаш, безнаказано и дори и СЕМ не се санкционира, и в същото време да продължиш по този начин, вече като носиш отговорност, това е друго“, добави Борисов.

Той призна, че е искал да види  предложенията на ИТН за министри.
 
„Сега ще трябва да си говорим само за шах, но малко са специалистите по шаха, които да оспорват знанията на Стефанова, които безспорно са големи в тази област“, коментира премиерът в оставка.

Борисов поздрави и актрисата Мария Бакалова, която беше номинирана за Оскар.

„Браво на нашето момиче! В бъдеще може и тя да е е премиер, явно по това ще се определят знанията и уменията на бъдещите премиери“, иронично коментира той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

367

До 427

преди 3 години

До АнонименДа минат предсрочните избори и тогава ще видим,кой на кого вярва.

366

защо

преди 3 години

Забележете,че гледаме глупостите на Гала по 3часа,но едва споменават какво ново е прието в парламента.Трябва човек да си вземе отпуска да чуе и види какво става.Медиите усложливо траят.Занимават ни с принцове и принцеси,нещо което не ни интересува точно сега.Канят се само политолози ,които фетишизират Герб.

365

Анонимен

преди 3 години

160 депутати им са недостатъчни да управляват. Айде новите, покажете как се прави. Да ама не, щото сте лъжливи крадливи мишки. Ако някой ви беше повярвал, сега целия народ е наясно, че не ставате!!!

fallback