fallback

Общ преглед
Председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова потвърди по време на консултациите при президента Румен Радев за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство,  че е нужен кабинет на партиите на протеста, а не на ГЕРБ.

"Да е ясно, че ние няма да подкрепяме правителство излъчено от ГЕРБ, защото хората с вота си на 4 април поискаха промяна, не възпроизвеждане на статуквото. Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста – ИТН и ДБ", каза тя.
Oще по темата
Според Манолова трите партии имат пълно разбирателство по отношение на нуждата от дълбока съдебна реформа и изборните правила, както и от ревизия на управлението в последните години.

"Евентуалното връчване на третия мандата е слабо вероятно да е на нашата платформа, но третият мандат също би бил възможност за осигуряване на правителство на промяната", посочи тя.

"Нашата ПГ е платформа на обикновените хора и сме изпратени в НС, за да защитава техните интереси. Нашите приоритети са в 4 посоки", обясни Манолова.

Като първи тя посочи умелото управление на кризата с коронавируса с нов план за ваксинация. Вторият с очакванията за незабавна икономическа подкрепа за хората, за бизнеса, за уязвимите .

Третият е свързан с очакванията да има стабилно мнозинство, което да осъществи съдебна реформа и най-вече промяна в изборните правил.

"На четвърто място хората очакват сформиране на стабилен кабинет, който да застане зад интересите на хората. 60% от българите очакват да се сформира стабилно правителство", допълни Манолова.

Президентът Румен Радев каза в началото на срещата, че присъствието на ИМВ на тези консултации е много важно, защото във тяхно лице една голяма част от българите на протеста, от тези търсещи по-силна социална защита и справедливост, намериха свето представителство в НС.

"Заради това вашето присъствие в НС е важно, защото страната е изправена пред редица предизвикателства и трябва бързо да бъде избрано редовно правителство със силна подкрепа. Вие вляхте в парламента нова енергия и дори страст това е добре, защото дебатът трябва да се води там, където му е мястото – НС и се надявам, че тази енергия и страст ще се транспортират в бърза промяна на основата на парламентаризма", обърна се той към представителите на ИМВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

поговорка

преди 3 години

празната тенджера най-много дрънчи

95

Анонимен

преди 3 години

Тези тримцата са все адвокати - основните им клиенти са бандити - Манолова братята Галеви, дончева използва полужението си на депутат за да промени закон, с който измъкна от затвора осъден за сютеньорство, Хаджигенов е от креатурата на банкера, а Бабикян - агент на държавна сигурност - майстор на фалшивите новини... Та тези ли ще оправят страната ни. Ако не започнат да крадът ще си направят реклама като адвокати...

94

Ха ха ха

преди 3 години

Мутресите от Мутри вън Татяна Дончева и Мая Манолова не са от статуквото, те са лица на промяната !Станахте за смях !

fallback