Снимка: БГНЕС
fallback

„Демократична България“ е изготвила стратегия, която е свързана с това как да можем да се справим с кризата с коронавируса.

„Ще я внесем в Народното събрание“, съобщи пред БНР  пулмологът д-р Александър Симидчиев, който ще бъде депутат от „Демократична България“.

Oще по темата

Стратегията предвижда законодателни промени за ясно разписани правила и предварително зададени критерии при въвеждането на извънредно положение, посочи той.

„Хората да имат предвидимост, всички заедно да се хванем за ръце и да намалим инфекциозността на този вирус до под 10 пациента на ден“, обясни той.

Относно разхлабването на мерките, което започва от днес, д-р Александър Симидчиев уточни, че неговият подход би бил „малко по-устойчиво поведение“, защото промените в броя на болните нагоре или надолу трябва да се проследява в по-устойчива тенденция.

Почти 800 човека са в интензивно отделение, а над 10 хиляди са хоспитализираните – това са параметри, които говорят, че здравната система все още е напрегната, даде пример Симидчиев и подчерта, че регистрираните случаи са само върхът на айсберга.

Александър Симидчиев е привърженик на стратегията „COVID нула“ – изличаването изцяло на пандемията на територията на България.

„Стратегия, която се базира на това да прекратим епидемията, а не да играем на пинг-понг“, обясни той.

При тези темпове на ваксинация не можем да изградим колективен имунитет, защото позволяваме на вируса да се размножава и да се променя, категоричен е пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Мерило

преди 3 години

Ясно е, че на ДБ не може да се разчита. В тези трудни времена трябва да се действа бързо и отговорно, а не да се чудиш как да се докопаш до властта.

79

Пресиан

преди 3 години

По-големи глупости не бях чувал

78

Не разбирам

преди 3 години

Как ДБ ще работят и подкрепят правителство но Слави след като са на абсолютно противоположни мнения и стратегии за коронавируса. Интересно Симитчиев дали ще се окаже достатъчно продажен за да обърне палачинката.

fallback