Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ресторантите и заведенията трябва да отворят на 4 февруари. Това каза в Бургас зам.-председателят на НС и лидер на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от БНР.

Oще по темата

Според него връщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училище е много по-рисково от отварянето на кафенетата и обектите за хранене.

В училище децата поддържат по-близки отношения, докато в заведенията се спазва дистанция, каза Валери Симеонов.

"Няма как да се прехвърли заразата, при положение че е спазена дистанцията между масите и заведението е на 50%. Рискът е много по-малък от една учебна стая. От тази гледна точка смятам, че искането на ресторантьорите са основателни", коментира той.

Относно дискотеките и нощните клубове Симеонов заяви, че съвсем по друг начин стоят нещата с тях.

"Там категорично не трябва да се допуска отваряне. Обикновено там се употребява в по-големи количества алкохол, падат задръжките, страховете. Младите хора общуват, танцуват, прегръщат се. Всичко това би способствало за бързото разпространение на заразата", посочи той.

На предстоящите парламентарни избори НФСБ отново ще бъде в коалиция с ВМРО, каза Валери Симеонов. По думите му форматът на патриотична коалиция е успешен и може да бъде разширен с участието на още партии с патриотични програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

!

преди 3 години

На теория всичко, което казва е така. На практика е точно обратното....нито държавата упражняваше контрол в заведенията, нито те бяха съвестни да спазват мерките. Който е ходил лятото и есента знае как беше. След месец се забравиха и отстояние, и маски, и дезинфекция, и брой хора на една маса....Всичко вече е различно, хората се стреснаха не на шега през ноември....изчезнаха гъзарите без маски в градския транспорт, доста хора спазват дистанция дори по улиците. Новото нормално е вече тук....

53

ВИНКЕЛА Е ЗА

преди 3 години

ЗАТВОРА - ПРЕДАТЕЛ ДОЛЕН

52

Анонимен

преди 3 години

Изборите наближават... Баахти шопара довчера беше друга песен пееше сега обърна палачинката..

fallback