Снимка: МС
fallback

Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети село Дебрен, където с отпуснатите от правителството близо 160 000 лева се доизгражда физкултурният салон на училище "Св. Климент Охридски".

Oще по темата
"По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук", отбеляза министър-председателят.

Той изтъкна, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19.

Малко по-късно Борисов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посетиха пропанал в следствие от повишените води на река Места участък от пътя между Банско и Гоце Делчев.

"Правим всичко възможно за възстановяване на нормалния ритъм на движението, след малко ще го пуснат в едното платно", обяви министър-председателят.

"Перфектно работят строителите, на работниците и на полицаите също благодаря за перфектната организация! Надявам се до края на утрешния ден да пуснем движението в двете посоки", заяви премиерът.

Министър-председателтят коментира, че през последните дни в страната паднаха големи количества валежи и щетите се възстановяват. "Една колежка в Парламента днес е говорила за пътя до Рилския манастир, а този път тук не сме го правили ние, той е правен от комунистите, лесно можеш да кажеш, че го е отнесла водата, нали? Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения", отчете Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Ха-ха-ха...

преди 3 години

Егати и аномалията. В 21 век съществува министър-председател, който не знае какво е инвестиция и какво безмислено пилеене на пари.

80

Дедукция 16:

преди 3 години

Дай да се изясним аз "враг на държавата" ли съм? Или враг на "нациста-цар-министърпредседател" щото разликата е много голяма нали! Аз искам в досието ми да задраскате "враг на държавата и враг на Република България" и да напишете едно нещо:"Враг на нацисткия псевдо цар, бивш министър председател Сакскобурготски" - след каквото са ми направили неговите хора няма к'во да съм друго! Щото според "царчето" аз съм "мръсен комунист" и всичко, което харесвам или обичам трябва да бъде изгаврено!

79

Дедукция 15:

преди 3 години

К'во бе - дядо ми е бил активен борец против фашизма - едни хора е превел някога по едни планински пътеки та са ги спасили от жандармерията на Борис 3. К'во беееее аз съм "мръсен комунист" дето няма партиина принадлежност и е гласувал един път през живота си и то за президент и то да уважа дядо си! Не че той е безгрешен, ама е спасил няколко живота на такива като мене сега!К'во бе *** - дето всички рецидивисти ти станаха първи приятели и на хранилка!Няма бивш нацист - има бивш нацист в гроба!

fallback