Снимка: МС

Правителството ще помогне за възстановяването на моста на Хаджидимово, който беше разрушен от придошлите води на река Места, обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков пристигнаха на място и увериха, че в най-кратки срокове мостът ще бъде възстановен. Това ще стане веднага, след като водата се оттече.

Борисов и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.

Още по темата
"Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена", добави министър-председателят, цитиран от пресслужбата на кабинета.

Борисов пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града. По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица "Климент Охридски" в Хаджидимово.

Премиерът се ангажира и да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

По-късно Борисов посети и село Рибново.

"Колкото повече училища, игрища и класни стаи, толкова по-добре за бъдещето", отсече той.

Премиерът посети училището "Йордан Йовков", за чийто нов корпус правителството отпусна днес близо 1,3 млн. лв. Средствата са част от тригодишната програма на МОН на стойност 210 млн. лв. за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища в страната.

"Правим всичко възможно, ако така управляваме добре пандемията, 31 януари да пуснем и големите ученици да започнат да се въртят, защото те седят в къщи и губят навици", изтъкна министър-председателят.

Премиерът акцентира върху подкрепата на правителството за българските общини, независимо от партийната принадлежност на кметовете им. "Днес един колега бивш говореше за симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Но ние даваме пари за училищата. Тук нали са български деца? Навсякъде учат деца и трябва да се образоват. Тези, които буквално си чешат езика с темата, нека да погледнат училищата, игрищата – всичко е сменено – дограми, обзавеждане и тук учат децата. 500 ученика! Как да не го разширим?", посочи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase