Снимка: БГНЕС
fallback

РС Македония е имала шанс още ноември миналата година да насрочи дата за преговори, но не е пожелала да се възползва от него. България не е наложила вето, просто е казала, че не са готови за дата за преговори. Това каза по NOVA News вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него България е „за“ разширението на ЕС в Западните Балкани, а езикът не омразата срещу всичко българско ни притеснява. Омразата е на базата на груба и гнусна фалшификация на историята.

Oще по темата

"България има негативен образ с обидни квалификации в македонското съзнание. РСМ има шанс да получи дата за преговори още януари или февруари, ако подпишат анекса с 12 точки, които сме предоставили", заяви още министърът.

Каракачанов коментира идеята Конгресът на САЩ да стане полово неутрален.

"Философиите на ултралиберални кръгове и идеологии, които искат да направят обществото без полова определеност, ми мирише на лош краен резултат", каза Каракачанов.

А относно парламентарните избори в България обясни, е дали ще са на 28 март, април или май, президентът трябва да реши до седмица.

"За ВМРО няма никакво значение. Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ. Има неща, по които се различаваме, трябва единият да приеме визията на другия или да се направи компромис", обясни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Бунгар

преди 3 години

Не трябва да се дава възможност и гласност на ченгета доносници да изказват мнение по междудържавните ни отношения с Македониа. Тези хора са получавали пари за да бъдат платени агитатори и манипулатори на българския народ.ВМРО е създадена и се е борила за Независима Македониа. Какви наследници могат да бъдат каракачановци на тази организация.Създадени са за да ограбят и окрадът имотите на Македонските дружества в България.Прокуратурата да се задейства..време е.

83

Loyko

преди 3 години

Всеки който не вярва на Българските исторически измишлйотини и манипулации е Предател.Желязна българска логика.

82

Бунгар

преди 3 години

Вчера подписахме Договор за Добросъседство с Македониа,а днес вече търчим с рамки,анекси и всевъзможни щуротии и се оплитаме в собствените си мрежи от лъжи и манипулации.Можем да лъжем себе си колкото си искаме,но не може да излъжем света и в частност Европа.Комплексите ни за малоценност и манията ни за величие са безгранични и от това само губим международен престиж.Много вярваме на лъжите си.

fallback