Снимка: архив, БГНЕС
fallback

„За българската икономика идват три-четири тежки месеца. Големите ни търговски партньори - Великобритания, Германия, Франция, обявяват сериозни мерки и това ще повлияе върху всички сектори. Трудностите с ваксинирането вървят нагоре. Инвестициите в България през миналата година се свиха с 60%. Не останаха буфери в бизнеса“. Това каза бившият финансов министър Симеон Дянков пред БНР.

По думите му сегашното, но и следващото правителство „трябва да мисли не за дефицита, а къде да се изхарчат повече пари, за да може по-голяма част от работните места да се запазят“.

Oще по темата

„Следва несигурност за бизнеса. Ще има много по-малко инвестиции в целия свят, особено в Източна Европа“, каза Дянков.

Той допълни, че „в света като цяло трябват повече фискални мерки. Следващото правителство ще използва актуализация на бюджета и тя ще бъде в посока секторни политики. В следващите две-три години очаквам промяна в данъчната политика и ще има повече и по-тежки данъци“, смята Дянков.

Според него голямо влияние върху нашата икономика ще окаже и Brexit. „Очаквам вълна от българи, които ще се върнат от Великобритания“, каза Дянков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

популист

преди 3 години

Тоя разправяше, че през март 2010 година излизаме от кризата и ще имамаме средноевропейски доходи. Пък го съдят в България за далавери.

33

1

преди 3 години

До Анонимен-12 не знам дали го съдиха,но от Грузия беше изгонен със сопи,бил пратен от Световната банка,за да ги стабилизира,но грузинеца не е женчо,*** го търпя и яде посната му пица без да мърка.

32

Ми добре

преди 3 години

Хареса ми перспективата как българите от Великобритания щели масово да се върнат в Родината. Прекрасно! Само че тука ресторантите също не работят, чиниите ги мият машини, пък бабички за гледане Ковид-а едва ли ще остави много. Та това, което ме радва и обнадеждава е, че селското стопанство най-накрая ще получи своя шанс за рестарт.

fallback