Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да возят първата партида COVID ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата Pfizer и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната. Това обясни в ефира на bTV здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Oще по темата

Той отново нападна авторите на иронични коментари за кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните вчера товарни автомобили, като подчерта, че шегите "разколебават и докосват страховете на българските граждани".

"В този живот остава това, което сме направили, не остават коментарите за това, което сме направили", отсече проф. Ангелов, като обясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, а освен това кашоните с ваксините са имали сух лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината. Към момента това е само Pfizer, но в началото на следващата година се очаква да се включи и Moderna със своя продукт.

"Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество", обяви Ангелов.

Вчераминистърът стана първият българин, ваксинирал се срещу коронавирус на наша територия.

"При мен нито една от очакваните реакции не срещнах, чувствам се изключително добре", заяви Ангелов, като посочи, че се следи и температурата му последно е била 36,7 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

278

Анонимен

преди 3 години

ръждавия бус за кренвирши само ми укрепи доверието в гмо ваксината

277

Handel

преди 3 години

"Той отново нападна авторите на иронични коментари за кренвиршите,"Този "прекрасен човек" (сарказъм) за кой ли пореден път вече обвинява всеки друг но не и себе си за некадърността си. Нищо чудно следващата партида ваксини да ги разнасят с баничарницата на бай Петко.

276

Гении

преди 3 години

'катинара'

fallback