Снимка: БГНЕС
fallback

28 от домовете за социални услуги у нас ще бъдат затворени заради лошите условия на живот в тях. Това решение е взела държавата след съвместни проверки на социалното министерство и прокуратурата.

Първи ще бъдат домовете в селата Куделин и Говежда, а в Самуил ще затвори през следващата година.

"Действително има домове за социални грижи, в които условията са крайно неприемливи", обясни социалният министър Деница Сачева, цитирана от "24 часа".

Днес излезе доклад на Комитета за борба с изтезанията към Съвета на Европа, според който лечението, условията и правните гаранции, предлагани на психиатрични пациенти и жители на социални заведения в България, остават в несъответствие с препоръките на съвета.

Още през лятото експертите са запознали социалното министерство с доклада. Веднага са взети мерки и да направени проверки заедно с Върховната административна прокуратура в 25 такива институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ЦИНИК

преди 3 години

Два са вечните въпроса у България; Кой е виновния? И Кво прайм сагъ? И отговорът се е един и същ; Еб. ли му мамата?Управия няаа ,няаа и дъ има.

13

ЦИНИК

преди 3 години

Бития си е бит такования,такован.Връзания да му мисли от незнай кво жа го праат.Така е у Бг.

12

Кон с капаци

преди 3 години

Иии познайте какво ще се случи с хората в тях! Ами например ще умрат от ковид. нищо че реалната причина ще е поради това, че няма кой да се грижи за тях важно е статистиката!

fallback