Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Този бюджет получи много определения, но най-точното е, че това е бюджет за хората", заяви социалният министър Деница Сачева на пресконференция в Министерския съвет.

"Продължаваме да запазваме най-ниските данъци. Същевременно предлагаме увеличаване на доходите", аргументира се тя и запита критиците на управлението:

Още по темата
"Кога президентът Радев е искрен – когато казва, че не е съгласувал бюджета или днес, когато вече ви представихме писмото, с което получаваме съгласователната процедура", попита още Сачева.

Тя посочи и приоритетите в социалната политика, сред които 300 млн. лв. за продължаване на мярката „60/40“, 10 млн. лв. за активна политика на пазара на труда, 297,3 млн. лв. за увеличението на средствата за краткосрочни обезщетения за безработица, 73 млн. лв. за целева помощ за семействата с деца до 14-годишна възраст при дистанционно обучение и изчерпани възможности за платен отпуск на родителите и невъзможност да работят дистанционно, 390 млн. лв. за отпадане на доходния критерий за достъп до месечни помощи по отглеждане на деца до завършване на средно образование, 10 млн. лв. за целеви помощи за отопление, 21,4 млн. лв. за актуализиране на финансовата подкрепа за хората с увреждания по Закона за личната помощ и 47 млн. лв. за еднократна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. годишно за пенсионери с размер на пенсията от 300 лв. до 369 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase