Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев се върна с делегацията си предстрочно от служебно посещение в Естония, след като стана ясно, че държавният глава е контактувал със заразен с COVID-19 .

"Това е активно мероприятие. Стриктно спазвам мерките, нямам проблем, имам 2 отрицателни теста за коронавируса". Това заяви президентът Румен Радев, пристигайки на летището от Талин. Радев е бил в контакт със  шефа на ВСС ген. Димитър Петров, който се оказа, че е с положителна проба.
Oще по темата

Държавният глава благодари на доброжелателите си в страната, които са загрижени са неговото здраве. "За моите международни изяви, побързаха зад гърба ми да уведомят естонската страна за своята версия на COVID-19. За мен това е пример за активно мероприятие.", коментира той.

Румен Радев допълни, че спазва стриктно провитоепидемичните мерки и се чувства в чудесна физическа форма.

"Противно на спекулациите нито аз, нито делегацията ми, нито вие, журналистите, сте били поставяни под карантина в Естония", каза още Радев.

Държавният глава уточни, че от началото на пандемията е в контакт с хиляди хора, но стриктно спазва здравните мерки, както и за по-малко от седмица има направени два теста, които са били отрицателни. Такъв е бил резултатът от изследването и в Талин, който той показа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Карантина за тролове

преди 3 години

До Естония карантинира: Карантинирай си спекулациите за нещо друго. И гледай новините по БТВ. Единствените, които казаха, че са уведомили президента Радев, че е имал контакт със заразен са от столичното РЗИ и са го уведомили във вторник сутринта, когато той вече е бил в Талин.А днес цял ден гербаджийските *** ръсят г'лупости по темата. Само тези п'ростотии, които не са им дошли на ум, само тях не написаха. Президентът Радев прие председателството на организацията (ама не трябвало да ходи)

168

Естония карантинира

преди 3 години

Каракачанов като му казали, че е контактен се самокарантинирал, а Гумения тръгнал да разкарва Деса и мис сирки по моловете на Талин. Ами, ако беше заразил някой държавен глава - щеше да е грандиозен скандал. То не, че сега е малък!

167

Активно гербаджийско

преди 3 години

Нашите гербаджийски интриганти показаха, че за президента Радев се прилагат други правила. Ако някой друг български гражданин отиде на екскурзия или по работа в друга държава и след заминаването му се окаже, че е бил контактен с някой заразен, РЗИ или някой друг ще уведоми ли някого извън България за това? Не, нали.А за президента Радев, въпреки че е извън България, някой се е погржил специално да уведоми Естонското правителство. Защо? А Радев има и отрицателен тест.

fallback