fallback

Общ преглед
ДПС реагира остро на действията на протестиращите, които искат оставката на правителство, но насочиха гнева си и към централата на движението и я замеряха с яйца.

„Организаторите на протеста срещу правителството изведнъж решиха, че могат да го насочат към опозиционната партия ДПС. Анти-ДПС кампаниите показват липса на перспектива и идеи в организаторите на протеста. Анти-ДПС кампаниите означават опит за акумилиране на енергия“, заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Според него структурите на ДПС отстояват правото на мирен протест, но осъждат посегателствата.
„Преди 11 г. ДПС предупреди, че най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство“, подчерта Карадайъ.

По думите му организаторите на протеста, които довчера бяха клакьори на ГЕРБ, сега излизат с революционни идеи – протест срещу властта пред централата на опозиционна партия с поругаване на държавните символи - знамето и герба.

Карадайъ смята, че с анти-ДПС реторика протестиращите се опитват да станат център на медиен интерес.

„Нереализирани политици или кандидат политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции. Диалог за решение за излизане от политическата криза. Това е единственото възможно решение за излизане от политическата ситуация, в която се намира страната ни", подчерта той.

"Необходими са спешни политически действия, докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре", каза още председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 3 години

ДПС работи в синхрон с БСП, пример - подкрепила е всичкитеим вотове на недоверие към правителството на ГЕРБ, а те сатяхно творение с цел СДС да не спечели първите демократичнопроведени избори!Това, че подкрепя законопроекти,говори, че е по-нормална отдруги партии, да си опозиция не значи непременно да отхвърлящвсеки законопроект, предложен от управляващите.

75

Коментар

преди 3 години

Вярно е, че замерянето на сгради на институции е липса на перспектива и идеи на организаторите на протестите!Въпросът е, защо ДПС мълчаха, когато замерваха с яйца, домати, бонбони, уши, камънии мафиотски символи- риба!

74

ББ

преди 3 години

Бог,Аллах,Буда...не Доган,Пеевски и Борисов са ни дали животите и да се разпореждате с тях...евтини крадци сте и ще ви окачим на бесилото в 21 век..въпреки лицемерният нов морал на ЕС...говорят за Справедливост и Законност...а финансират мафиоти крепящи властта им...фашизъм в 21 век е ЕС,Бог да пази Кралицата

fallback