Снимка: БГНЕС
fallback

За 51-ва поредна вечер недоволните от властта излязоха на протест в София. Хората започнаха да се събират малко след 19.00 ч. пред президенството. Очаква се по-късно тази вечер те отново да тръгнат на шествие.

В София остават затворени трите възлови кръстовища – пл. “Независимост“, при Ректората и на “Орлов мост“.

Обявено е, че по-късно тази вечер ще има концерт на Орлов мост с песни за протеста.

Паралелно с днешния протест в София ще се проведе и контрапротест. Акциите временно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акция пред Румънското посолство беше насрочена за 20.00 часа, а целта е да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард “Ситняково“.

Продължават да идват граждани от различни квартали, които искат да се подпишат в подписките, които организаторите пуснаха преди дни – едната за импийчмънт на президента Радев, а другата срещу блокирането на възлови кръстовища в столицата.

Участниците са запознати от медиите за нападението над един от организаторите на протеста срещу блокадите Георги Флоров. Контрапротестиращи не скриха възмущението си, като смятат, че президентът, който те наричат "разединител на нацията", е в основата на подобни деяния и го призоваха да се разграничи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

189

Варналиев

преди 3 години

Във Варна 30-тина ла.й.нари ходят като улави напред-назад по гезмето, вдигат гюрултия и тормозят хората. Все папардаци и хю.мнета. На 2-ри щели да бутат държавата. Ама ако хванеш да набиеш едно от тях, ще има вой до небесата, полиция ,ми.сирки, Еврогейпарламент. Нормалните нямаме права тук.

188

Анонимен

преди 3 години

до "шаш за Фигуранта". Нал'съ сещаш че гешефта ще получи раирана пижамка щот, сме му дали власт не да я използва в угода на боса си от банкя, а да работи за народа.Мутрата като има лични поръчки нека си плаща от джоба. Гешефтов да се заеме с най-големите престъпници като почне от чекмеджето и други подобни гернески мутри в НС. А с Радев освен още протести друг заек няма да изскочи.Ама с боса си нал'са прости хитреци и го раздават самонадеяни и вечни, а те кухи тикви.

187

Анонимен

преди 3 години

аха, значи мутрата с гешефта са в основата на протеста, ама на герберастите им е удобно да *** че Президента Радев им бил виновен. Добре де, ама искаме оставката на герберските мутри така или иначе. А преди да си чешете езиците с Радев, тулупа от банки да бъде добър да се пръждоса.

fallback