Снимка: БГНЕС

За 51-ва поредна вечер недоволните от властта излязоха на протест в София. Хората започнаха да се събират малко след 19.00 ч. пред президенството. Очаква се по-късно тази вечер те отново да тръгнат на шествие.

В София остават затворени трите възлови кръстовища – пл. “Независимост“, при Ректората и на “Орлов мост“.

Обявено е, че по-късно тази вечер ще има концерт на Орлов мост с песни за протеста.

Паралелно с днешния протест в София ще се проведе и контрапротест. Акциите временно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акция пред Румънското посолство беше насрочена за 20.00 часа, а целта е да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард “Ситняково“.

Продължават да идват граждани от различни квартали, които искат да се подпишат в подписките, които организаторите пуснаха преди дни – едната за импийчмънт на президента Радев, а другата срещу блокирането на възлови кръстовища в столицата.

Участниците са запознати от медиите за нападението над един от организаторите на протеста срещу блокадите Георги Флоров. Контрапротестиращи не скриха възмущението си, като смятат, че президентът, който те наричат "разединител на нацията", е в основата на подобни деяния и го призоваха да се разграничи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase