Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Коалиционният партньор на ГЕРБ - ВМРО, се въздържа от коментар за оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов с мотива, че има коалиционно споразумение и квотата за правосъдното министерство е за ГЕРБ и тяхно ще е решението дали да се приеме оставката на Данаил Кирилов.

Oще по темата
"За мен е изненада тази оставка на министър Данаил Кирилов", заяви пред БНР депутатът от НФСБ Христиан Митев, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание.

Той посочи, че не може да я коментира, защото не са ясни мотивите за нея.

От ДПС отказват коментар.

В БСП определиха оставката като опит на премиера Бойко Борисов да тушира протестното недоволство.

"Основното искане на протестиращите това е, ние сме го заявявали, това е оставка на целия кабинет", каза депутатът от левицата Филип Попов.

В писмена позиция лидерът на "Воля" Веселин Марешки посочва, че "кърпенето на парче на правителството не е изход от създалата се ситуация".

"Най-разумното в момента е съставяне на правителство от експерти с високо обществено доверие, което да е подкрепено от възможно най-много партии, включително и извънпарламентарни. Един такъв  широк кабинет трябва да има две основни задачи - да преведе страната през кризата есента и зимата, и второ - да организира честни и прозрачни избори", отбелязва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Фред Флинстоун.

преди 3 години

Барни , дръпни си обратно оставката преди да я е приел Бокича. ОП ще се изядат от яд, че няма да могат да сложат човек на Пеевски за министър или някоя кифла на В.Симеонов. Шоуто ще е гарантирано. После ще ходим да чукаме камъни и да ядем бронтозавърски пържоли.

99

Атанас Велмазов

преди 3 години

Успехи и занапред господин Кирилов ! Един от най-дейните и интелигентни министри, които сме имали ! Бъдете здрав

98

баце

преди 3 години

Тиквата сигурно е решил да набута в кабинета 2/3 ти министри на ОП за да не могат да гласуват оставка на правителството , ако случайно го постави на дневен ред в МС. Тия ще ги изнасят не само с бюрата, ами и със столовете и кабинетите - ***.

fallback