Снимка: БГНЕС
fallback

Мартин Димитров и Петър Славов, бивши депутати, отново заведоха дело срещу ЦИК в опит да принудят комисията да осигури машинно гласуване за секциите в страната с над 300 избиратели, което е предвидено по закон. 

"ЦИК отново няма готовност за машинно гласуване. Те винаги имат две хипотези - или е много рано, или е много късно. И никога няма машинно гласуване", коментира Димитров в ефира на bTV. 
 
На въпроса защо колегите му продължават да съдят ЦИК той отговори: "Без граждански натиск никога няма да видим машинно гласуване". 
 
Димитров напомни, че още през 2009 г. е направен успешен опит за машинно гласуване в страната. 
 
Според него има проблем в предложението на ГЕРБ за удължаване на изборния ден до 48 часа заради пандемията от COVID-19. Той смята, че по този начин няма гаранция, че няма да се фалшифицират протоколи при подобно удължено работно време на избирателните секции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ЦИК е партиен

преди 3 години

ЦИК е партиен инструмент на ГЕРБ и патериците му. Вижте му състава: 7 от ГЕРБ, 6 от БСП, по двама от ОП и ДПС и един от Марешки. С мнозинството си ГЕРБ и патериците му вече три години протакат доставката на машини (но си получават заплатите и имат собствен бюджет) и накрая ще кажат "Няма време". А по изборният закон са длъжни да осугурят гласуване с машини.

13

За честни избори

преди 3 години

Искаме честни избори, а не фалшифицирани. На последните избори е имало 150 хиляди невалидни бюлетини и на тази практика трябва да се сложи край. Мнозинството от избирателите вече не вярва в това, че ГЕРБ е способен да проведе честни избори. Затова - оставка и машинно гласуване.

12

Анонимен

преди 3 години

Неправилно, тези нямат кво да харесват или не! Вярно е: ЦИК изпълнявал частта от закона, която им наредят от хунтата

fallback