Снимка: БГНЕС
fallback

"Бяхме информирани за идеите на ГЕРБ и на министър-председателя, обсъдели сме ги в суров план, но те до голяма степен съвпадат с тези на НФСБ от самото ни създаване". Това заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов пред NOVA. "Нов беше подходът – решителната крачка за опит на даване на отговор на натрупаните обществени очаквания", допълни още той.

"Предложенията за намаляване на броя на депутатите и индивидуалната конституционна жалба са наши предложения от отдавна. Ние ще ги подкрепим. Настояваме единственият официален език да остане българският и традиционното вероизповедание да си остане православието. Ще подкрепим и колегите от ВМРО за образователен ценз", каза още лидерът на НФСБ. И допълни: "Ще се борим и за увеличаване на пенсиите, защото продължават да са най-ниските в ЕС".
 
Симеонов смята, че всичко е въпрос на дискусии и дебати. "Има неща за които няма да допуснем компромис. Ще настояваме да се заложи да няма допълнително заплащане за здравеопазване, а социалните помощи да са срещу полагане на обществен труд, имаме предложение когато има престъпления свързани с приватизация или концесиониране да нямат давност", заяви още Валери Симеонов.
 
Той коментира и протестите, които се провеждат в страната. Според него е самонадеяно протестиращите да смятат, че диктуват политическите процеси. "Няма как с няколко хиляди души на улицата да претендираш, че представляваш народа. Това е доста арогантно. Такива са и постъпките им, които ограничават правата на останалите граждани", смята Симеонов.
 
Лидерът на НФСБ разкри, че вероятно още тази седмица ще имат коалиционен съвет с ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Шикалканян

преди 3 години

Патериците на Борисов,днес се превърнаха в инвалидни колички.Не те ли е срам бургаски "приятелю", "фабрикант"на лъжи,демагогии?"Вдигна"минималната пенсия на бай Марин от 210 на 300 лева, "прати" милиционер във всяко село да пази и се грижи за беззащитните възрастни хора,"осъди"Гела,"събори" резиденцията на Ах. Доган,но забрави да питаш за всичко това Борисов.Стъпвайки на килимчето му,сигурно си излязъл като попарен от вряща вода.Къде ти остана мъжката дума,"драги" мой съгражданино?

132

Жалки тарикати

преди 3 години

Валери Симеонов вече е бита карта. А и Бойко никой вече не иска да го търпи.

131

u4en

преди 3 години

До Анонимен В.С. е най-големият ПИЧ в политиката ! Със деиствията си ОСИГУРИ в следващото НС - ГЕРБ + ОП = 140 + депутата !!! А това значи - БОРИСОВ -4 .....БОРИСОВ -5.......т.н. ..А при ВНС ( 200 мажоритарно + 200 пропорционално ) и избор на 120 местно НС .....ГЕРБ + ОП = 80-90 депутата ....а БСП= 10 -15 депутата

fallback