fallback

Общ преглед

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано от шефката на парламента Цвета Караянчева по искане на БСП, така и не се състоя.

Депутатите от ГЕРБ не бяха в пленарната зала, за да се регистрират и така не беше събран нужния кворум от 121 народни избраници, за да започне работа парламентът.

Единственото изключение беше Александър Ненков, който е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ. Групата на „Воля“ също отсъстваше.

В 9 ч. се регистрираха 78 депутати от БСП и ДПС.

След 20 минути беше направен втори опит, който също завърши с провал, защото отново се събраха 78 депутати.

След това от левицата започнаха да скандират „Оставка“, на което Караянчева отговори, че вината е тяхна, защото не са направил нужното да осигурят кворум и имало отсъстваши и сред редиците на БСП.

От левицата внесоха искането си за свикване на извънредното заседание на 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, която продължава през целия месец.

Социалистите настояваха да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ, както и да бъде обсъдено тяхното предложение за приемане на решение, с което да се задължи МС до 7 дни да внесе актуализация на бюджета.

Депутатите, които все пак отидоха в парламента, бяха посрещнати от протестиращи с освирквания и призиви за оставка.

Недоволните от властта хвърляха по тях и по сградата на НС яйца и домати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

302

Калоян Иванов

преди 3 години

До ДДРОнегЩо, предишните изградиха икономиката ли и не фалираха КТБ. Леле колко си елементарен.

301

ДДРОнег

преди 3 години

гербаджиите правят същите номера, срещу които претестираха преди години!!!гербаджиите се отнасят към протестите на народа така, както бсп преди време !!!Няма разлика между двете партии, но тези сега трябва да ги сменяме, защото се мислят за незаменими и правят ОГРОМНИ злоупотреби !!!

300

До !!!!

преди 3 години

ВСИЧКИ партии са производни на БКП и ГРУ, ДБ особено. Просто ГЕРБ започна да се отклонява от "правия" път и затова е на мушката. Зае истинска про-западна позиция и започна да преследва едри олигарси. Това е непростимо в очите на ГРУ/ФСБ.

fallback