Снимка: БГНЕС
fallback

Сигнали за получаване на "такса успех" има в Министерството на икономиката.

Заради това започва проверка на инспектората, съобщи ресорният министър Лъчезар Борисов.

Oще по темата

Таксата е искана за отпускане на средства за малкия и среден бизнес за покриване на проблеми, свързани с кризата с коронавируса, основно с еврофинансиране, посочи министърът.

Един сигнал вече е предаден на прокуратурата, уведомен е и премиерът Бойко Борисов.

"Таксата успех" е варирала от 40% до 60% от стойността на проекта. Най-малкия проект е 3000 лева.

Започва и проверка на вече съществуващи проекти, за да се установи дали, ако се отпуснати средства за машини, те са били закупени.

Борисов добави, че започва проверка, за да се установи дали става въпрос за консултанти на проекти или служители на Министерството на икономиката, които са в управителния орган, където се вземат решения за това дали се отпускат пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Рекет даден!

преди 3 години

Малей, като гледам троловете на ГЕРБ са пропуснали пробойната в тази новина!Разбрахме, че ГЕРБ са мутри.На съвестта на всеки българин остава личното решение - ще се примири ли да живее в такава държава (управлявана от мафиоти, организирани предтъпници).

101

Българин

преди 3 години

Управляващия орган, не Управителния орган :)Лаици.

100

fF

преди 3 години

Ала и макролидите са противовирусни антибиотици, като азитромицин,кларитромицин, макропен и еритромицин. Еритромицинът не уврежда толкова сърцето, него пийте може би или поне така си мисля срещу коронавирус но първо питайте за сърцето дали вреди, може да се пие азитромицин в ниски дози за продължително време да не вреди толкова и имунната система да си свърши работата малко в кооперация с ниските дози на антибиотике, Зи Макс се казва вариацията с ниската доза за продължително време.

fallback