Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващото мнозинство, че потъпква парламентаризма и настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в НС и да предложи актуализация на бюджета.
 
"Премиерът да дойде и да не говори в парламента за мазнинки, а да дойде с числа какво е изпълнението на бюджета, какви са прогнозите, откъде идват тези 2 милиарда и да дебатираме как тези пари ще стигнат до хората и бизнеса, а не до вашето обкръжение“, отсече тя в декларация от името на ПГ на БСП.
Oще по темата
Тя обвини лично Борисов, че е обявил антикризисните мерки, докато е пътувал из страната.
 
"Пак от джип, а сякаш това са му лични пари, не, това са парите на българските граждани и вместо днес да е тук да предложи актуализация на бюджета, както се прави в парламентарна република, какво предлагате вие -дори не мнозинство, а един депутат Валери Симеонов и то в Закона за местните данъци и такси иска промяна на ДДС върху вино и бира. Това не е нормален парламентаризъм“, скочи червената шефка.
 
Според нея по този начин управляващите лишават опозицията от правото й да направи своите предложения за актуализация на бюджета за антикризисните мерки.
 
"Лишавате ни от възможността да изложим своето виждане за антикризисен план. Сега кой носи отговорността за предложенията и защо не давате гаранции, че парите няма да отидат в чекмеджето на Борисов", настоя тя.
 
Заради призивите на Нинова, шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще разговаря с премиера и ще уведоми депутатите дали ще отиде при тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

235

postradal pasi

преди 3 години

До ЩирлицВъоръжавайте се ама не с търпение ...

234

Щирлиц

преди 3 години

Комсомолските секретари управляват България от 1944г.Айде по-леко,че няма да заспите.

233

Анонимен

преди 3 години

На дневен ред се задат едни големи пари,и комсомолските секретари място не могат си намери.С такава стръв плюят,че ще се отровят сами накрая.Те не искат законни избори,защото тези избори първо не могат да ги спечелят,и второ са много далеч,чак догодина.А до тогава обещаните пари ще бъдат усвоени и разпределени по фондовете за развитие.Така че те не могат да чакат повече,и искат да бутнат сегашното правителство чрез уличен преврат,заблуждавайки и подлъгвайки младите лявоориентирани студенти и уче

fallback