Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

По настояване на премиера ще бъде поискана оставката на директора на ОДМВР-Бургас, тъй като се стигна до напрежение по-рано днес в парк Росенец.

Това стана ясно на брифинг на МВР по повод снощните протести в София.

Министър Младен Маринов съобщи също, че премиерът Бойко Борисов е настоял още днес да бъде свикана комисията, която да вземе решение да бъде свалена охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Oще по темата

За нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент, нашата работа е да пазим обществения ред – това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той допълни, че целта е била да не се допусне сблъсък между служители на реда и протестиращи, както между протестиращи и контрапротестиращи.

Българската полиция не е враг на никого. Не искаме да задържаме никого, каза Иванов.

Главният секретар на МВР заяви, че полицаите са били провокирани, замеряни със стъклени бутилки, пръскани със спрей, заливани със спирт.

Иванов, че е имало информация за организирани провокации сред хора, които имат интерес да предизвикат безредици.

18 души са задържани, 3-ма полицаи са пострадали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

156

Защо бе чожум ?

преди 3 години

Защо му искаш оствката ! Ти по това време къде си вя хея ?

155

ира

преди 3 години

Срамота, в тази обстановка, когато хората се стремят да не общуват, те организират рейсове с хора, незнайно от къде. Качили се вътре, в жегата и прахоляка. Как може тази егоистична клика да го допуска, и ме е срам, и ми е жал...

154

Анонимен

преди 3 години

И този план на ГЕРБ се провали - да насочат протеста срещу ДПС, да се скрият зад гърба на ДПС. Полицията също асистираше, опитвайки се да нагнети напрежение с цел да стане бой, а пък Мутрата като умиротворител да го спре. Само една фашистка хунта би постъпила така - вчера изпраща автобуси с натъпкани насила вътре хора, днес изпраща ДПС симпатизанти. Няма шанс този сценарии да се реализира. Мутри- вън !

fallback