Снимка: МС

„Няма да влизам в ченгеджийските номера на Радев. Единствено му завиждам, че успя да направи реформата в съдебната система. Да ти пращат съдиите предварително актовете си и ти да ги одобряваш, това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало”. Така премиерът Бойко Борисов отговори на обвиненията на президента Румен Радев, цитиран от Нова тв.

Още по темата

Борисов е в Бургас, където инспектира готовия обходен път за Поморие.

В събота президентът Румен Радев отказа да коментира пред журналисти съобщенията си с бизнесмена Пламен Бобоков. Но коментира отношенията му с бизнеса, които били коренно различни от тези на премиера. „Аз общувам с този бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки", заяви Радев.

В Бургас Борисов отговори на обвиненията за „скандалните обществени поръчки": „Ето ги обществените поръчки”, посочи премиерът новия път. „Това, което ние строим, те не могат да го боядисат", допълни Борисов.

„Да се опита да обединява, а не да разединява нацията. Ние показваме направеното. Българският бизнес не заслужава такова отношение”, коментира още Борисов.

Преди това той инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен.

„Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море“, заяви Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase