Снимка: БГНЕС

Участието на хора от НСО в изтеклите снимки, на които се предполага, че премиерът Бойко Борисов спи, а до него има пистолет и големи суми пари е невъзможно. Охраната не се движи в пространството, което се приема като лично на премиера. Това заяви пред bTV бившият началник на Националната служба за охрана ген. Димитър Владимиров.

Той заяви, че за 13 г. на позицията в Службата винаги е било спазвано личното пространство. Той обясни, че в домовете се канят най-близките хора, а от охраняваното лице зависи дали поканените ще бъдат записани или ще минат инкогнито.

По думите му информация от НСО не е изтичала: „Момчетата са верни и трудно може да се предположи, че някой може да изнесе информация“.

„НСО не е секретна служба, има секретни мерки, които не се коментират, но другото се вижда – кой с колко човека се охранява. При президента е една минимална бройка, която се счита за реална за добра охрана, при другите се увеличава на по 6-7 човека на смяна, което бърка в джоба на гражданите“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase