fallback

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за здравето. С новите текстове се дават повече правомощия на министъра на здравеопазването. Единствено депутатите от БСП гласуваха с "въздържал се".

"Очаквахме друг дебат. На нас днес ни беше предложен готов законопроект. Очаквахме да чуем отчет и анализ на това, което се случва в здравеопазването, какво става с държавните пари и как се изпълняват мерките в социално-икономическата сфера", заяви депутатът от левицата д-р Георги Йорданов в "Денят ON AIR".

Oще по темата
Той обяви, че според БСП поправките дават твърде големи правомощия на здравния министър, който ще може да обявява "извънредна епидемична обстановка" за цялата страна или определени региони.

По думите на Йорданов не е било посочено нито какви ще са критериите за въвеждане на такава обстановка, нито мерките, които ще бъдат прилагани.

"Считаме, че се нуждаем от дебат. Ние ще направим нашите предложения между първо и второ четене. Съгласни сме, че в момента прицелът вече са социално-икономическите проблеми", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това, което може да се направи, е да се промени ДДС за лекарствата и някои стоки от първа необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Нищо ново

преди 3 години

До да,да, ама не: "Да бяха прочели закона за защита на населението от бедствия и аварии - можеха да се включат И по-успешно в дебата!"?Не само че са го чели, но и БСП не веднъж са питали защо не се прилага този закон, а се приемат други закони.Законите, приети от ГЕРБ и патериците им се преправят многократно, което не показва високо качество на законодателната им дейност.Но вънаги разправят, че тъкмо поредната редакция е правилна.Да видим дали и този закон няма да го преправят след месец-два

17

Анонимен

преди 3 години

Тия са като нек'ви стари моми.Кажете какво сте предлагали.

16

анонимен

преди 3 години

До сигурноНАПЪЛНО СТЕ ПРАВ НО МНОГО ОТ ДРАСКАЧИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВРЪЗКАТА А СЕ ХВАЩАТ НА АМБРАЗУРАТА ДА ПЛЮЯТ БСП. НАЛИ ПРИ ЕДИН ОГРОМЕН ГАФ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ЩЕ ПОСТРАДА А БОЙКО ЩЕ ГО УВОЛНИ БЕЗЦЕРЕМОННО ЩОТО ВИЖ КАКВИ ПОПРАВКИ Е НАПРАВИЛ НО ПОД НЕГОВА ДИКТОВКА. И БОКО ЧИСТ И ОБИЧАН ОТ НАРОДА А АНАНИЕВ ВИНОВЕН. ТОВА Е СТАРА ПРАКТИКА НА БОЙКО АКО НЕ СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ДО СЕГА БОЙКО Е МИНИСТЪР НА ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА А ПИОНКИТЕ ЗАЕМАТ САМО ДЛЪЖНОСТТА.

fallback