fallback

Общ преглед
Парламентарната група на БСП входира жалба в Конституционния съд срещу текстовете за подслушване на телефоните, на хората, които са поставени под карантина заради коронавируса.

От опозицията искат Конституционният съд да се произнесе дали приетите наскоро текстове от Закона за електронните съобщения са противоконституционни.

Те бяха приети чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Текстовете дават възможност на органите на МВР да имат достъп до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Ако човек няма

преди 4 години

какво да крие,какво го притеснява?БСП ръководството има много за криене.Открита подривна дейност срещу мерките на властта,икономически интересина милионерското ръководство,съставяне на всякакви компромати,все неща,които мнозинството от НС и народа не трябва да знаят,защото ще имаповдигнати обвинения.Що се касае до карантинираните, "подслушването" екъм коя клетка се е вързал към момента телефонът на лицето и дали не едалече от адреса му,тоест дали се спазва карантината.

103

Стефан Христов

преди 4 години

Тия смешници сега ли се сетиха да питат за такива неща? Властта от години на всички ни подслушва телефоните - и стационарни, и мобилни, което го знаят и децата.Ама друго си е да се правиш на опозиция, за да демонстрираш някава позиция, нали?!Къде са *** и Сие, къде са Костя Копейкин и първият му приятел Магарешки да заявят нещо съществено в тази криза? Няма ги, естествено, това не е момент за евтин ПР, що да се хабят, я?!

102

Анонимен

преди 4 години

Какво питат БСП,ГЕРБ държи всичко с пари-полиция-диктатура-политика по всички райони са те няма мърдане.Жалко за демокрацията в Б-я.Няма освобождение скоро.

fallback