Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Да се отнема до живот шофьорската книжка на водачи на МПС, употребили алкохол или наркотици, независимо в какво количество. Такава поправка в Закона за движение по пътищата внасят депутатите от „Воля“ в деловодството на парламента.

Oще по темата

Лидерът на партията Веселин Марешки е категоричен, че вакханалията по пътищата и улиците на България не може да продължава повече и законът трябва да е още по-категоричен и по-строг.

„Вярваме, че поправката ще бъде подкрепена от всички депутати, след което правителството ще действа. Знаем, че е крайно решение, но се надяваме, че “едно уиски или една “линия” - нищо няма да стане”, ще са думи, които никой няма да си позволи да изрече, преди да седне зад волана“, коментира зам.-председателят на „Воля“ и вносител на поправката Кръстина Таскова. 

В мотивите към законопроекта е записано, че основната му цел е да защити живота и здравето на хората чрез въвеждане на изключително строги мерки.

За целта, освен отнемане на шофьорските книжки се предвижда и завишаване на глобите на 2000 лева, а при повторно нарушение – от 10 000 до 15 000 лева.

Мерките и санкциите са приложими и за тези, които откажат да дадат съответните проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

П. П.

преди 4 години

До 127! Щом не виждаш логика, значи не виждаш ро далече от носа си. Защо не се вникне в същността на проблема, подобно на забраната да се карат велосипеди в морска градина във Варна, понеже се пораждали стълкновения между тях и майките с деца. Не се прави така. Пак опираме до крайности, че по-лесно. Да ама става по:трудно. Ами обособяването на алеи за велосипедистите на почтено разстояние би решило проблема. Ето, че има възможности и за едните и другите.

143

П. П.

преди 4 години

А за убийство вседствие на употреба на алкохол и, или наркотици по строго наказание. Но никога крайната мярка няма да даде нужния резултат. Освен ако се опитваме да превърнем хората с пороци в абсолютно ненужни. 'Който не е грешил нека пръв хвърли камъка'. Не очаквам лайкове. Знам, колко са обезверени хората и се хвърлят на първата хвърлена стръв с черна плувка. 'Хех такава не съм виждал най-после нещо различно. Евала! 'А после, хем не се хванала рибата, хем и плувката потънала.

142

П. П.

преди 4 години

Дори и най-върлия пияч трябва да има шанс да се поправи. Мислите ли, че крайните мерки водят до желан резултат и въпреки това да дадът възможността на човек да промени навици, поведение и погледа върху нещата. И понеже вечно лъкатушам от крайност до крайност винаги част от народа се хваща на популистки изказвания. Нека глобата е съобразно доходите и да се полага обществено полезен труд. Важно е да се търси психологическия елемент в проблема и реалния ефект е във възможността а не в каторгат.

fallback