Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 9 дела за отнемане на имущество са спрени след решение на Европейския съд, че една гражданска конфискация не зависи от присъда, произнесена по наказателно производство. Други 150 дела, по които комисията е ищец, са спрени заради тълкователно дело във ВКС за естеството на сроковете в хода на производството. Това заяви в интервю пред Нова тв председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Той обясни, че най-интензивните производства за конфликт на интереси са не толкова в централните органи на държавната власт, колкото в общинските администрации.

В момента комисията работи в условията на извънредно положение, част от личния състав - дистанционно от домовете си.

Тя заседава чрез видеоконферентна връзка.

По думите му най-големият проблем за Комисията е кадровият недостиг.

"В края на годината Комисията е имала 23% незаети щатове – 100 незаети щатни бройки. Когато от 54 ръководни длъжности – 23 са незаети, това е сериозен проблем. Когато в антикорупционната комисия работят минимално хора и те са на ръба на своите възможности, това вече е проблем. Най-силната дирекция на комисията работи с най-малко личен състав. Правим необходимото за попълване на тези щатове. Работим и за създаване на териториални поделения на КПКОНПИ", обясни Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Пешо

преди 3 години

Отишъл Гошо *** при врачка: "Кажи сега, ще стана ли министър-председател или не?"Врачката го огледала със съжаление от главата до петите, пипнала му челото, погледнала му езика, очните ябълки, измерила му пулса и му казала с въздишка: "Ще станеш, чедо, ще станеш. И Наполеон ще станеш, и Цезар ще станеш, и Александър Македонски..."

29

Владо

преди 3 години

БОЕЦ не харесва това.

28

до к.28

преди 4 години

До Случайно минаващИзвинете: експропРиирам.

fallback