Снимка: БГНЕС
fallback

Сътрудничеството между България и Румъния в поддържането на ефективни "зелени коридори“ за транспорт и доставки на стоки, храни, лекарства и оборудване от първа необходимост обсъдиха в телефонен разговор президентите на двете държави Румен Радев и Клаус Йоханис.

Двамата бяха единодушни, че взаимната подкрепа е ключово условие за смекчаване на негативните ефекти от икономическата криза, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

По време на разговора бе отбелязано ефективното взаимодействие при осигуряването на транзитно преминаване на български и румънски граждани в случаи на необходимост.

Президентът Радев постави въпроса за разрешаване на износа от Румъния за България на суровини, необходими за производството на фуражи, което се очаква от българските животновъди. Президентът Йоханис се ангажира с този въпрос и изрази очакването си той да бъде разрешен през следващите дни.

Бързото въвеждане и прилагане на социални и икономически мерки в подкрепа на губещите своите работа и доходи граждани, също беше сред акцентите на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Нищо ново

преди 4 години

До БАТЕ: Не знам откъде ти е дошло на ум да питаш точно президента на какъв тарифен план е. Ако си служил. ще знаеш, че в канчето на старшията не се гледа.Така че пий си ракията и не пиши глупости.А до ЦРУ: Що п'ростотии си написал по опорната точка, направо нямаш равен. Като го харесваш толкова Йоханис, защо не се изнесеш направо при мамалигарите. По-просто е.

32

БАТЕ

преди 4 години

Питам за един прЕател, на къкъв тарифен план си??? щот тази сметка се плаща от данъкоплатеца а е стига с тези международни разговори до обяд с Вучич след обяд Йоханис, да знайш, че си изчерпа безплатните минути.. Вече се таксува га звънка тел отговаряш иначе на го пипаш...

31

Анонимен

преди 4 години

Този и при телефонен разговор трябва да си слага маска

fallback