fallback

Не 10 милиарда лева, а 20 милиарда лева да бъде размерът на заема, който ще вземе правителството, предлага лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

Oще по темата

Според него държавата трябва да има буфери и заради това се налага да се вземе нов дълг.

Само че по негови сметки 10-те милиарда, които се кани властта да поеме, нямало да стигнат и заради това иска парламентът да даде възможност на МС да вземе 20 милиарда.

„При ниски лихви след възстановяването на икономиката, много бързо ще ги върнем тези пари“, коментира той време на дебата за актуализацията на бюджета.

От БСП пък искат държавата да отпусне по една минимална заплата и да плати осигуровките на всички, които са в неплатен отпуск и на самоосигуряващите си. Мярката да важи за три месеца, настояват социалистите.

И Марешки, и БСП искат още парите за модернизацията на армията да бъдат пренасочени към дуги сфери, които в момента на кризи са по-уязвими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Прав е, но ще видиш,

преди 4 години

че ще се дебнат един друг, кой пръв ще се осмели да предложи да продадат поне онези имоти на БАН, които им е преотстъпила държавата и не се използват или се ползват нерационално.Всеки депутат би искал да предложи това, защото моментът е критичен и народът ще оцени. По-добре да се продадат имоти, които псевдоУчените не ползват ефективно. Но всеки го е страх да не го обявят за враг на науката, дето я нямаме.Но ако се вземат 4 милиарда за част от имотите, поне няма да се плаща лихва върху кредит.

40

BOYKO

преди 4 години

100 MILIYARDA DA VZEMETE PAK NIYAMA DA STIGNAT BILGARIYA E STRANA NA KRADCITE TE SKORO STE PRODADAT RODINATA NI

39

Анонимен

преди 4 години

Марешки заема се взема лесно,ако ти го връщаш всеми,а не народа с заплата от 610лв какво ще яде от супера.

fallback