41

Прав е, но ще видиш,

преди 4 години

че ще се дебнат един друг, кой пръв ще се осмели да предложи да продадат поне онези имоти на БАН, които им е преотстъпила държавата и не се използват или се ползват нерационално.Всеки депутат би искал да предложи това, защото моментът е критичен и народът ще оцени. По-добре да се продадат имоти, които псевдоУчените не ползват ефективно. Но всеки го е страх да не го обявят за враг на науката, дето я нямаме.Но ако се вземат 4 милиарда за част от имотите, поне няма да се плаща лихва върху кредит.

40

BOYKO

преди 4 години

100 MILIYARDA DA VZEMETE PAK NIYAMA DA STIGNAT BILGARIYA E STRANA NA KRADCITE TE SKORO STE PRODADAT RODINATA NI

39

Анонимен

преди 4 години

Марешки заема се взема лесно,ако ти го връщаш всеми,а не народа с заплата от 610лв какво ще яде от супера.

38

А дано не е това!

преди 4 години

Като гледам май, май ще искат да продадат и България и на Бойко като му ремонтират самолета да отлети на някоя група острови,която ще си е купил.

37

Dstet

преди 4 години

Да теглят и да дават на народа да се вдигне малко тоя стандарт *** живот. Стига с тея глупости кой ше ги плаща, живота си отива, те вде кой ше ги плаща. Нека хората се замогнат малко,стига с тея рестрикции, стига с тоя геноцит. Никой не обича и уважава бедните народи. Гърците 30 г. взимаха пари от къде ли не. Сега малко ги притесниха, но за 30 г. хората къщи, имоти и кво ли не си накупиха, завъртяха си бизнес, кой сполучлив кой не, но са си по добре сега, колкото и да има да връщат.

36

Прав е

преди 4 години

Много ясно че няма да стигне..... 10 милиарда за кого по напред?Баце като си вземе 1 милиард, 5 милиарда се ще разделят другите по веригата, депудати, наши фирми...., 2-3 милиарда за банките, и 1 милиард като раздадат помощи на хората и бизнеса...ми то не остана бе. От къде ще крадем после като няма икономика?

35

Анонимен

преди 4 години

До ИСКАМ ОБЯСНЕНИЕ - а за "администрацията" която сега (да не споменавам преди) освен да мести кламери нищо не прави? Те хем си получавт 100% заплатата, хем си имат всички осигуровки (нема 60/40)? Тия пари да не идват от Марс? Идват от всички работещи и създаващи нещо Българи! Сега - когато не им дават да работят - на тях им сочат улицата, заеми, кредити, 60/40. А Администрацията - на практика почти ненужна сега кротко си прибира заплатките и осигуровките... Щото Избори идват!

34

ИСКАМ ОБЯСНЕНИЕ

преди 4 години

Някой може ли да ми обясни за какво го теглят този заем? За неработещи хора ли? Ами не трябва ли да има достатъчно внесени пари от осигуровки, за да си получават тези хора пари за безработица?Освен това неадекватните мерки 60/40 ? Естествено, че ще съкращават работници. На какво основание някой ще кара някого да плаща 60% процента от заплатите за нула процента производителност. Да ги съкращава и да отиват на борсата и да взимат от парите, които са внесли...

33

минувач

преди 4 години

Прав е- нема да стигнат! 5 за Боко, 3 за Пеевски (може и обратното) за Шкембе войвода 1, за Марешки - половинка, за депутатите само по 100 000. Квото остане - за Народа.Нема да стигнат!

32

м-да

преди 4 години

Да, а защо не вземем, например 99 млр. лева дълг, а ще ги плащат нашите пра внуци в 10 коляно. Ние си хапнахме, поживяхме до колкото можем, но те и да плащат, а ..?

31

баи

преди 4 години

скьсва се да ги базика -браво

30

баи

преди 4 години

абсолютно сьм сьгласен с марешки

29

Шефа

преди 4 години

Нашите олигарси и управниците ни в едно гърне *** и едни пари си делят---държавните!!

28

Анонимен

преди 4 години

Правилно марешки , така поне нещо ще остане и за хората . Колко ще делим , 70 % за вас и 30 % за хората.

27

Анонимен

преди 4 години

Защо не си носи бурката? Има закони в тази държава.

26

Защо не съберат

преди 4 години

всички библиотеки на институтите на БАН в една или две сгради? Могат, повечето им посетители са външни хора и им е все едно в коя сграда ще идат. Но за "учЕните" е по-изгодно когато ще погледнат някоя книга или списание (което не се случва често), да не се "разкарват" и в други дни и часове, ами да свършат тази работа в единствения следобед, през който присъстват в институтите си.Глезотии, мързел, самозабравяне, крепящи се на връзкарство и шуробаджанащина.

25

Анонимен

преди 4 години

Пита защо само 10 милиарда заем и защо само до 13 май извънредно положение.Не може ли повече заем и безкрайно извънредно положение?Този бил голям тирантин?

24

Продължение

преди 4 години

През останалото време цели етажи от огромни сгради са празни, но се отопляват през зимата и не една и две лампи светят по цял ден. На други етажи дреме само по един служител от канцелария - редуват се в така наречените неприсъствени дни само по един от администрацията да е в института. Дори библиотеките на всеки институт, които наистина са пълни с ценна литература, не спазват стриктно работното си време в дните, в които "учЕните" не идват в института си.А правителството тегли заеми!

23

Анонимен

преди 4 години

Тоя хубаво се беше натъкмил в пленарна зала в пълно анти-вирусно снаряжение, ама по-би му прилягала една хубава, плътно завързана усмирителна риза. И от такива капацитети ни зависи съдбата и живота...

22

А защо заем?

преди 4 години

Колко пъти обсъждахме, на БАН са достатъчни имоти само за 1 милиард, за да могат да работят.Останалите имоти на стойност 4 милиарда могат да се продадат. Към такъв акт се пристъпва в периоди на тежка криза, каквато е сегашната. Застрашен е животът и здравето на нацията.И без това от доста години пустеят парцели, преотстъпени на БАН. Сгради, построени от държавата за нуждите на БАН се посещават от работещите там веднъж седмично следобед за по час, два или три. През останалото ......