Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Без запори върху заплати и пенсии докато продължава извънредното положение заради коронавируса. Това решиха депутатите като приеха окончателно текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, въведено с решение на НС на 13 март.

Oще по темата

Изключение се прави за задължения за издръжка, за вреди от увреждане и за вземания за заплати.

Освен това през този период няма да бъдат налагани и наказателни лихви за забавяне на вноските по кредити.

Спират и всички публично продани и въводи във владение, обявени от държавните и частните съдебни изпълнители. След отмяната на извънредното положение те ще бъдат насрочени отново, като няма да се дължат нови такси и налози.

Депутатите решиха още, че работодателите могат да възлагат на служители си надомна работа или такава от разстояние без тяхно съгласие.

Освен това работодателите имат правото да пускат служителите си в отпуск, като отново могат да го направят без съгласието на наетите.

Според закона става въпрос за до половината годишен отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

Имам един приятел, на който коронавируса му намали драстично работата, а от там и приходите, човекът е със 100000 лв. кредит, та въпросът ми е, как държавата ще му помогне, при положение, че дори няма право на частен фалит.

8

Анонимен

преди 4 години

Направиха нещо добро най сетне. Аз нямам да изплащам кредит, но има хора които изплащат и то за дълго време. Така че короната може все пак да им даде глътка въздух.

7

ПроСоТо

преди 4 години

в Британия просто СПИРАТ вноските по задължения към банки както на физически лица,така и за някои институции.За сега за няколко месеца,но предполагам че няма да продължи повече от един.В Гърция раздават "на калпак"-ПЕРСОНАЛНО по 800 евро на тези,които са загубили работата си заради "короната"В Австрия дават по няколкостотин евро /в зависимост от стажа/ на принудително съкратените.Тия и други държави ще се оправят..Наша Тиква мисли как да внесе маски от ..КИТАЙ!!!!

fallback