Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев обсъди с китайския посланик Дун Сяодзюн засилване на международното сътрудничество против коронавируса, съобщиха от Прессекретариата на Президентството.

Срещата се проведе днес на "Дондуков“ 2.

Президентът оцени високо действията на китайските институции за справяне с разпространението на COVID-19 и своевременното лечение на засегнатите в Китай.

По време на срещата бяха обсъдени и резултатите от посещението на българския държавен глава в Китайската народна република през юли м.г., по време на която президентите Румен Радев и Си Дзинпин приеха съвместна декларация за издигане на двустранните отношения до ниво на стратегическо партньорство.

Българският държавен глава и посланикът на КНР коментираха и напредъка на двустранното партньорство в различни области.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Нищо ново

преди 4 години

До Радев за смях...: Още една п'ростотия от копи/пейста. Нещо по темата на статията да напишеш? Разбирам, нямаш опорна точка.

79

Радев за смях...

преди 4 години

Нашият прецедент не бил червен, а само Румен...

78

Браво

преди 4 години

Действията на Радев по борбата ни с вируса ми харесват. Това очаквам от нашия президнт - да ралоти по въпроса заедно с другата власт в държавата и да привлича междунарлоднна помощ. Имах идеята за эожбмяна на опит с Китай за потушаване на заразата, Радев ме изпревари и това много ми харесва!

fallback