Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова упрекна частните болници, че не са ангажирани с мерките за справянето на разпространението на коронавируса.

Още по темата

„Изправени сме пред криза и ситуацията изисква разум хладнокръвие и отговорност, най - важното днес е здравето на хората, ще подкрепим всички мерки, които гарантират здравето на хората“, каза тя по време на обсъждането на предложението на премиера Бойко Борисов НС да обяви извънредно положение в страната заради COVID-19.
 
Соцлидерката поиска правителството да предприеме мерки и да ангажира и частните болници в справянето с кризата с коронавируса.

„Уважаеми собственици на частни болници, здравето не е печалба и не можете да стоите дистанцирани и да гледате отстрани“, обърна се тя към тях.

Нинова каза още, че предложението на опозицията е извънредното положение, зад което ще застане и БСП, да е за срок от месец, а МС е поискал да е безсрочно.

Освен това Нинова настоя кабинетът да внесе актуализация на бюджета, а също така да предложи икономически и социални мерки, които да омекотят удара след отминаване на здравната криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase