fallback

Коронавирусът спира кампанията "Бъди войник". Това каза изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

Кампанията на Министерството на отбраната трябваше да покаже предимствата на военната професия и да привлече повече желаещи да станат професионални войници.

"Спирам кампанията, тъй като това са събития с доста хора, затворени пространства. Към момента е спряна "Бъди войник". Обмисляме как да сложим на друга основа, ѝ, за да можем да поддържаме темпото на набиране на военнослужещи", каза той пред БНР.

Военните окръжия продължават с приема на документи за нови войници. Но ще се решава допълнително за изпитите, които включват и оценка на физическата подготовка.

Изпълняващият длъжността началник на отбраната Емил Ефтимов допълни, че армията продължава да изпълнява конституционните си задължения по охрана на въздушното пространство, остава в готовност за спасителни аварийни работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

:-) chetnicite dekorirahte li gi s protivogazi i maski? :-) dai da gi vidim...

11

Анонимен

преди 4 години

Тези на снимката са абсолютни смешници... За съжаление и армията ни е смешна от едно 15-тина години. В нея най-много виреят "нашите" хора и тези, които лижат подметки...

10

българин

преди 4 години

До 12 Така е. Споделям мнението ти! В Кеч.Така знаехме тогава.Че строеше секретни обекти! А това че българина си мислеше.Че строителството е " проста работа" Съвсем не е така! Строителството е " елементарно"! Но не е за прости хора! То е преди всичко математика!-:) Ама много не го знаят уви! И си представят някого с лопатата ронейки " бетон" или носейки тухли! Усмихвам се в момента -:)

fallback