Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Дали ценим свободата, си зависи от хората. Някои я ценят, а други смятат, че тя не е важна. Някак си приемаме този празник като една рутина. Може би част от нашите сънародници не се замислят, че този ден е завоюван с много кръв от хора, които са се борили за България. Би следвало да го ценим повече”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Oще по темата

„Трети март е символът на нашето Освобождение, защото това е първият договор, с който се оформя свободната българска държава. Ето това е нашият празник. Един идеал, около който трябва да се обединяваме. Смятам, че българската армия дава поводи за гордост, защото е модерно въоръжена и заплащането се увеличава”, добави Каракачанов

Той коментира и ситуацията на турската граница и мигрантската криза.

„Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата много добре. Ако се случи нещо като това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно. Имаме готовност в рамките на няколко часа да изпратим 400 души, а в рамките на 12 часа – още 1000. Ние, като правителство, имаме ясната визия, че не трябва да допускаме нито един нелегален мигрант в страната”, завърши Каракачанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Анонимен

преди 4 години

ФАКТИ от кариерата на косматко (меси). Има ДВА гола в цялата си кариера в официални мачове срещу европейски отбори през 2006г срещу вече несъществуващата държава Сърбия и Черна гора и през 2014г. срещу Босна и Херзеговина. Дайте златна топка - спасете джудже! Още малко да задълбаем в колосалната кариера на косматко. От всичките му 68 гола за Аржентина, 32 или ПОЛОВИНАТА са в приятелски срещи. Реалните му голове вса 36 в 91 мача. Батко му Роналдо от друга страна има 81 гола в 116 неприятелски официални мачове за Португалия. ОСЕМДЕСЕТ И ЕДИН гола срещу мижавите тридесет и шест за косматко. ФАКТИ

152

до 161

преди 4 години

Като започне стрелбата по бежанците, да видиш как ще осъзнаят, че имало армия! А когото българин хванат, че помага на бежанци, първо, съдене за корупция, нали му плащат. Второ, за съучастие в нарушаване на границата, Третото и четвъртото ще го намери прокуратурата и негодникът да отиде в панделата за 20 години! Без милост! Без сделки със съда. За да няма и бежански крак!

151

откъде накъде

преди 4 години

Човешките права в Европа са за европейците, ходенето в Европа е за мен, гражданина на ЕС. Аз не мога да отида в Брюскел, а някакъв ци *** ин от Афганистан се запътил право към Брюксел! Правото да ходя където искам в Европа е за мен, не за пришълци, дето искат да се наредят наравно с мен. Аз прекарах безработен преход, свивах се за пари, и сега вместо да упражнявам правото си да обикалям Европа, идва Ман го от Афганистан и застава пред мен! Я марш обратно в АЯзия!

fallback