Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Има риск НОИ да бъде източен, ако се стигне до епидемия от коронавирус у нас, алармира премиерът Бойко Борисов.

Oще по темата

Той обясни, че ще предложи промени в реда, според който на поставените под карантина първите три дни от болничните се плащат от работодателите, а следващите 11 от НОИ.

"По- притеснено ми е при една епидемия от коронавируса колко ще издържат системите на НОИ. Корнелия Нинова каза, че държавата трябва да поеме необходимото за тези, които ще са под под карантина. При една епидемия, полагаме огромни усилия, кризисният щаб работи, но ако нарасне на 50 – 100 – 200 хиляди, които да си стоят вкъщи, НОИ ще се изпразни, ще струва много пари", предупреди Борисов.

"Все пак нека да мислим, че и след нас управляващите ще имат нужда от средства", допълни той.
 
За момента няма нито един болен от коронавирус у нас, въпреки десетки оставени под домашна карантина, защото се връщат от рискови райони.

Заплахата обаче за навлизането на вируса у нас е доста голяма, защото здравните власти в съседните ни страни Гърция, Румъния, Северна Македония вече съобщиха за първи случай на болни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

301

Честито

преди 4 години

Днес на обяд ще има заседание на МС вече има случей на вируса в България!

300

Аз

преди 4 години

Нека малко и хората да лапнат от държавата/НоЙ, няма само докторчетата и ***

299

Анонимен

преди 4 години

Cлaнинoвa казала...Ама на кого му пука какво е казала тая?Аз ще й кажа, че коронавирус няма, нека ходи да прегръща поставените под карантина.

fallback