Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Като координирана атака - така премиерът Бойко Борисов определи публикация в испанския вестник "Eл Периодико". Според изнесената там информация, полицията и прокуратурата в Мадрид разследват Борисов като част от схема за пране на пари, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сигналът, според печатната медия, бил подаден от организацията "БОЕЦ“. Според публикацията бившият модел Борислава Йовчева и баща ѝ са управлявали две компании, получили милиони евро от "физически лица, които не пребивават в Испания“.

Семейството притежавало луксозен имот в Барселона, а парите за него били дадени от компания – собственост на руски гражданин.

"Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Сигурно преди 15 години съм ходил като кмет. Нямам нищо общо с тези фирми, някои хора не съм виждал по 20 години. Никоя служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила да ме пита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към шествието на моя съсед по месторабота. Не казвам, че президентът седи зад това. Децата, разузнавачите от ГРУ го говориха всичко това. Това беше преди година близо, коментира премиерът. - Защо да отговарям за нещо, за което не са открити доказателства”.

От българската прокуратура и МВР заявиха, че нямат данни или запитвания за разследване на испанските власти срещу Борисов.

За имот на българския министър-председател в Барселона се говори не за първи път. В Брюксел Борисов за пореден път отрече да има нещо общо със схемата, а зад случая видя координирана атака срещу управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1055

Анонимен

преди 3 години

Знаете ли колко новородени деца в Испания са обявени за мъртви,а са всъщност са продадени след това?! КОЛКО хора са убити и са взети и продадени органите им?! За да прикрият собствената си престъпност,се ровят и се занимават с глупости! Да затворят в комуни всичките си полицаи-НАРКОМАНИ и да ги лекуват!

1054

Анонимен

преди 3 години

Испанците да си оправят техните престъпления! Като се почне от ПОЛИЦАИТЕ-НАРКОМАНИ И УБИЙЦИ! КОЛКО НЕВИННИ МЛАДИ ХОРА УБИХА!!!

1053

Анонимен

преди 3 години

Всички полицаи в Испания са НАРКОМАНИ! ВЪРЗАНИ СА С НАРКОДИЛЪРИ! АКО НЕ СИ КУПИШ ДРОГА ОТ ТЕХНИЯ ЧОВЕК ТЕ ЗАДЪРЖАТ,ПРЕБИВАТ ДО СМЪРТ,А ДОРИ И УБИВАТ! НЕ ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС! КОЛКО МЛАДИ ХОРА СА УБИТИ ОТ ПОЛИЦАИТЕ!!! ЗА ТОВА ИСПАНЦИТЕ СИ ТАТУИРАТ -СМЪРТ НА ПОЛИЦИЯТА!

fallback